Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Week 89: Grote update

Hallo! Wat leuk dat je weer komt kijken! We zijn zo hard aan het klussen dat ik niet in de gaten had dat ik al zo lang niet heb geupdate.. Ondertussen zijn we alweer 5 maanden verder sinds de laatste keer 😯 Dus ik heb heel veel te laten zien! Het begint nu echt vorm te krijgen. Straks zie je mooie strakke witte muren en dan heeft niemand een idee wat voor werk er allemaal achter en onder zit. Maar dat ga ik je allemaal laten zien! Hieronder een overzicht van wat we de afgelopen 5 maanden hebben gedaan. Alle kleinere klusjes laat ik even achterwege..

De travetin vloer in de gang hebben we eruit gesloopt. Je zou misschien denken dat het zonde is, maar er zaten heel veel scheuren en gaten in, en ook was hij heel dof. Er komt een andere traditionele vloer voor in de plaats, en ik beloof je die wordt nog mooier!

Vervolgens zijn we begonnen met de wanden van de overloop en slaapkamers timmeren op de eerste etage. We hebben de hele indeling veranderd, en dat is een beetje lastig uit te leggen. We hebben in ieder geval hiervoor nieuwe houten wanden getimmerd, deze geisoleerd en vervolgens dichtgemaakt met OSB platen. Je zult dalijk zien dat we ze erna ook hebben bekleed met stukplaten. Ook de kozijnen hebben we er zelf ingezet, en om die aan alle kanten waterpas te krijgen, is nog best een klusje! Maar gelukkig zijn we een dreamteam ☺

De volgende grote klus die is geklaard is de vloerverwarming. Eerst hebben we op de betonvloer noppenplaten gelegd en vervolgens de vloerverwarmingsbuizen erin geklikt. Mocht je het leuk vinden om korte filmpjes van de verbouwing te zien, kijk dan op onze instagrampagina @itsmyhouse29.

Erna kon de cementdek vloer worden gestort, dus nu hebben we een strakke egale vloer! En nu staan we ook op de goeie hoogte. Over deze vloer komt de parketvloer, en ik kan je vertellen dat we na een flinke zoektocht nu eindelijk de perfecte hebben gevonden! Hij is prachtig en ik kan niet wachten om jullie hem over een paar maandjes te laten zien. Maar op dit moment zijn we al superblij met de cementdekvloer.

Ook in de badkamer is de vloer gestort. Het gedeelte van de inloopdouche wordt later gedaan.

Intussen heeft de loodgieter ook de rest van de leidingen gelegd, en de Geberits geplaatst op de toiletten boven en onder. Dus daarna konden we de achterwanden van de wc’s timmeren. We hebben eerst met houten kepers het skelet getimmerd, en erna bekleed met OSB platen voor de stevigheid en daarna met stukplaten. We hebben gekozen voor een nis en voordat je de juiste verhoudigen en afmetingen hebt, ben je wel al even verder.

Ook in de andere ruimtes hebben we de voorzetwanden betimmerd met OSB platen en erna de stukplaten. Dat ziet er al gelijk zoveel strakker uit! De badkamer:

Andere ruimtes:

De slaapkamer met kledingkamer was iets meer werk omdat we daar een inloopkast gaan maken. We hebben alles op de mm uitgemeten, zodat we de kledingkasten mooi kunnen inbouwen. De schoorsteen hebben we ook bekleed, zodat deze is weggewerkt en de kasten er precies naast en tussen passen.

We hebben door het hele huis achterhout getimmerd waar gordijnen komen te hangen of lampen, zodat we die stevig kunnen vastmaken. Alle houten lateien (het hout boven de ramen en deuren) en de stalen balk zijn ook bekleed zodat hier overheen gestukt kan worden. Ziet nooit meer iemand wat van, maar is wel veel werk!

Ook hebben we de en-suite deuren afgehangen. Er hangt een nieuw systeem op zodat de deuren straks weer fatsoenlijk open en dicht schuiven. Ook hangt hij nu op, zoat er geen rails in de vloer hoeft en de vloer kan doorlopen. Dat ziet er veel mooier uit! De deur hebben we iets moeten inkorten om ze weer passend te maken. Al met al kosten al deze klusjes ontzettend veel tijd. Mensen die ook hebben geklust weten dat!

Een stap waar we ons echt wel op hebben verheugd is het plafond dichtmaken! Niet meer al die balken, isolatie en leidingen in het zicht, maar een strak plafond! We hebben gekozen voor fillerplaten, dus deze worden na het stuken mooi afgegefillerd.

Vorige week hebben we in de avond nog een hele steiger opgebouwd omdat de lichtstraat geleverd werd. Dat was nog wel een klusje want overal stonden planten en struiken in de weg. Het boven krijgen van de lichtstraat was best een spannend moment want deze weegt 150 kg en hij moet heelhuids boven komen. Met wat hulptroepen is dat gelukt en de bak licht die nu binnen valt is echt prachtig!

Verder hebben we aan het begin van deze 4 maanden, in mei, de voorgevel schoongemaakt door de resten van de klimop af te branden (zover dat kon) en gelijk een nieuwe klimop geplant. Omdat de resten van de oude klimop echt niet weg te krijgen zijn, hebben we besloten een nieuwe er tegenaan te zetten. Maar dat vind ik niet erg, we vinden een groene gevel juist mooi! Helemaal als we straks de deur hebben geverfd, buitenlampje ophangt, een markies boven het raam.. (I can’t wait). De eerste foto is de oude, veel te dikke klimop die er echt uit moest.

En ik kan nu, aan het eind van de 4 maanden al een update geven dat hij supergoed is gegroeid! We hebben trouwens ook een Clematis geplant, rechts van de voordeur. De Clematis Etoile Violette. Ik vind de paarse bloemen prachtig dus dat gaat supermooi uit zien naast de voordeur. We waren dus al heel blij met de eerste paar bloemetjes!

Ondertussen worden er allerlei andere kusjes gedaan. We hebben bijvoorbeeld de spouwmuren laten isoleren, we hebben de hoek waar de open haard komt uitgekapt, en we zijn al flink bezig met het schuren van de deuren en kozijnen. Heeeel veel werk, maar dan schiet dit ondertussen ook alvast op!

Dit was de update van deze keer. Over precies 3 weken start de stukadoor, en tot die tijd moeten we nog de plafonds op de overlopen timmeren (dit is wat ingewikkelder door de schuintes), koplatten tegen de deurkozijnen timmeren zodat daartegen gestukt kan worden, alle muren primeren, en als we het redden nog de fermacelplaten leggen boven. Genoeg te doen dus! En als er is gestukt gaan we echt een nieuwe fase in.. We kunnen NIET wachten (ik al helemaal niet..) want dan wordt het met elke stap een beetje mooier!

Mocht je het leuk vinden een reactie achter te laten, scrol dan nog een stukje naar onder.
Tot de volgende keer, en hieronder nog een kleine waardering voor moeder natuur! ☺

Advertentie

6 gedachten over “Week 89: Grote update

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: