Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Week 69: Plafonds timmeren, dorpels leggen, deuren schuren, enz..

Ondertussen zijn we alweer 4 maanden verder sinds de vorige update! Long time ago.. Dus tijd voor een flinke update. Ik vind het superleuk dat we nu binnen aan het opbouwen zijn. De eerstvolgende grote deadline is het stucwerk in de zomer. Dus alles wat we nu doen moet klaar zijn voor er gestuct kan worden. En dat is nog behoorlijk wat! Tot die tijd ziet het er nog wel ‘bouwvallig’ uit binnen, en lijkt er voor een buitenstaander misschien dat er niet veel gebeurd.. maar dat is natuurlijk wel zo 😁 Dus bij deze, een aantal werkzaamheden van de afgelopen maanden.

Ike en zijn vader hebben de voorzetwandjes getimmerd, en ik heb ze vervolgens geïsoleerd. Hoewel het natuurlijk voor meer warmte binnen zorgt, is het ook praktisch. Op een voorzetwand is het stukken makkelijker om een tv, lampen of spiegel op te hangen. Achter sommige wanden zat een roetkanaal. We hebben dat roet eraf moeten kappen en vervolgens een paar keer gesealed zodat evt. roetresten straks niet door de muren kan dringen. Op de onderste foto zie je goed de witte verf (speciale wegenverf). Erna konden we de wandjes timmeren en isoleren.

Ook hebben we de tussenwand van de slaapkamers boven getimmerd. Bij de vorige post hing hier nog een oranje zeil.

Een grote klus van de afgelopen weken was het timmeren van alle plafonds. Als de electricien is geweest met al zijn kabels, kunnen wij de plafonds gaan sluiten. Voor nu is al het voorbereidend werk helemaal klaar. We hebben de plafonds eerst helemaal waterpas gemaakt en erna konden we de latten er tegenaan timmeren. Leuk werk! Maar zeker tijdrovend.

En tussen al het klussen door, af en toe een dansje of lekker meezingen met onze bouwradio🤠

En nu weer serieus. Want we hebben in de badkamer een serieuze vloer gelegd. De oude houten vloer is gesloopt, toen stonden we te balanceren op de balken, en daarover hebben we lewisplaten gelegd en vastgemaakt. Hier komt later beton in.

Ondertussen zijn de dorpels klaar en hebben we er al een paar gelegd! We hebben gekozen voor hardstenen dorpels met een ‘gefrijnde’ voorkant. We wilden het leggen eerst laten doen, maar het klussen gaat zo lekker, dat we besloten ook dit zelf te doen. En zie hier het prachtige resultaat bij het raam aan de voorkant!

Een andere grote klus afgelopen weken was het boren en kappen van alle gaten en sleuven voor de elektra. We hebben alles samen voorbereid. Het meten, het boren van de gaten waar de contactdozen inkomen en alle sleuven gekapt voor de kabels. Dit was een heel stoffig klusje!

De electriciteitsdozen hebben we ook geplaatst. En dat is niet alleen het vasttimmeren van die doosjes, maar ook precies uitmeten van de plaats. Waar willen we spots, waar komen wandlampjes, stopcontacten, waar maak je de schakelaars? We moeten dus vaak al heel ver vooruit kijken, maar gelukkig weten we best goed hoe we het hebben willen. Zie hieronder bijvoorbeeld onze ‘eettafel’. De hanglamp zou er maar scheef boven hangen!

En ondertussen begint het alweer lekker kleurrijk te worden in de tuin. De aanbouw ziet er nog mooier uit met het groen van de boom en de berg grond waar ondertussen van alles op groeit 😂.

En hoe lekker is het om te schuren in het zonnetje! Deze hebben we gemist 🌞🌼 En ik denk Shiloh ook. We hebben nog heel wat deuren te schuren en als die klaar zijn, zijn alle kozijnen en ramen aan de beurt. Nog genoeg te schuren dus…

Dat was de update van deze keer, wij gaan weer verder klussen. Tot de volgende keer!

Advertentie

2 gedachten over “Week 69: Plafonds timmeren, dorpels leggen, deuren schuren, enz..

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: