Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Week 55: Allerlei klusjes binnen

Het is erggg koud buiten, maar gelukkig hebben we nu deuren in de aanbouw, is de aanbouw dus grotendeels klaar en kunnen we binnen verder klussen! Hoewel dat niet veel verschil maakt.. zonder verwarming is het binnen net zo koud als buiten. Afgelopen weken dus een paar keer onder 0.. Maar dat mag de pret niet drukken! We hebben weer allerlei klussen binnen gedaan.

Zo hebben we beneden waar de study komt (in de ruimte aan de eetkamer vast) een wandje gemetseld zodat de opening minder groot wordt en de ruimte erachter daardoor knusser. De eetkamer oogt hierdoor straks stukken rustiger doordat je niet het hele kamertje inkijkt.

Boven is er o.a. gesloopt, gemetseld en staal gelegd. Zo hebben we de deuren naar de 2 slaapkamers eruit gehaald, deze worden later opgeknapt. De deur naar de hoofdslaapkamer hebben we dichtgemetseld. Hierdoor wordt de slaapkamer groter en kunnen we aan de andere kant van het muurtje een toilet maken. Ter plaatse van de eerste deur komt een halletje, dus die opening hebben we juist groter gemaakt. Zo krijgt de eerste verdieping een hele andere indeling. Het geeft veel rust en zo wordt de ruimte veel efficienter gebruikt!

Er zijn allerlei verschillende klusjes gedaan zoals de kozijnen purren, de pur afsnijden, de boeiboorden gronden bij de schroeven en kiertjes, onderkant kozijnen gronden, roet kappen, roet sealen… en zo vergeet ik vast nog een aantal dingen.

Ook hebben we bijna alle ruimtes geisoleerd. Ik heb een haat-liefde verhouding met isoleren. Het is niet moeilijk, je ziet snel resultaat, het lijkt een beetje op cake snijden.. Alleen de steenwol? Niet mijn vriend! Ondanks dat ik me helemaal inpak met muts, capouchon, pet, mondkap, dwarrelt de steenwol overal tussendoor en dat prikt natuurlijk enorm. Maar hé, straks hebben wij het heeeerlijk warm binnen!

Tot de volgende keer!

Advertentie

3 gedachten over “Week 55: Allerlei klusjes binnen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: