Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Klusweek 16: Beton storten

In week 7 dacht ik dat het huis bijna “kaal” was. Maar o wat hebben we erna nog veel volle aanhangwagens weggebracht! De travetin vloeren en de schoorstenen hebben we gesloopt, (zwaar karwei met sloophamer), veel zand weggeschupt, alle leidingen weg geflext, de houten vloeren gesloopt, en nog vanaaalles. Maar nu is het huis écht kaal.

En! We zijn in de tussentijd begonnen met opbouwen. Er is 5 kub zand gestort in het bestaande onderhuis, de isolatie is op het zand aangebracht, de wapening erover, met leidingen en elektra erin en….. YES het beton is afgelopen weekend gestort!

Anderhalf uur in 36 seconden

Zo snel als in het filmpje ging het storten helaas niet. Er waren 4 man (en vrouw) sterk die constant de kruiwagens deden vullen en legen, en 2 man (Ike en ik) stonden met de laarzen in de beton. Dat we erna 2 dagen niet meer konden lopen weten we nu voor de volgende keer..

Het resultaat na beton storten: KO

Onder het mooie laagje beton zit heel veel werk. We hebben wekenlang de grond voorbereid. Zoals het er aan toe ging is hieronder op het korte filmpje te zien.

Zo ziet een klusdag eruit!
Het proces van grond naar beton

What’s next?

Nu het beton is gestort, gaan we langzaam aan de voorbereidingen beginnen voor de aanbouw! De volgende stappen zijn het slopen van het keukentje en het grondwerk buiten klaar maken. Zodat als we mogen bouwen, alles klaarligt voor de eerste steen!

Op de hoogte blijven van blogposts? Scroll naar onder en schrijf je in. 📮

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: