Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ontwerp aanbouw & 3D’s

Indeling BG en aanbouw

Zoals eerder aangegeven zijn we tussen het klussen door ook veel bezig met het schetsen van de aanbouw. Hier komt veel bij kijken!

Ten eerste hebben we (Ike) de huidige toestand volledig uitgetekend en daarover zijn we ideeen gaan uitwerken voor de aanbouw. We wilden graag de breedte in bouwen, zodat we veel zicht de tuin in hebben. We hebben rekening moeten houden met het bouwvlak, het aantal vierkante meters niet overschrijden, afmetingen binnen en nog wel een aantal dingen…

Op de foto’s: Linksboven de begane grond zoals hij nu is, rechts ernaast zoals hij gaat worden. Op de meest rechter foto zie je het rode gedeelte, dit is wat er volledig wordt aangebouwd. Er komt dus een strook aan de achterkant bij en er komt rechts een blok aan vast waar de keuken komt te staan. Als je goed kijkt kun je op de plattegrond zien waar de kastenwanden in de keuken komen en een vierkant kookeiland. Ook zie je openslaande deuren naar de achtertuin en dat de eettafel in het hart van het huis komt te staan.

Ook wordt de hal dieper gemaakt en dus ook het toilet. De bijkeuken maken we linksachter, hier ga ik mijn wasjes draaien. We hebben een extra ruimte gecreeerd die verschillende functies kan hebben: een extra zithoekje, een study of… wie weet ooit als kinderhoekje. Op de twee andere schetsen is te zien hoe de aanbouw er ongeveer van de voor- en achterkant uit komt te zien.

Over de indeling zijn we ondertussen dus uit en het goede nieuws is: De gemeente is ook akkoord! Dus nu de weekjes aftellen en dan kunnen we starten met het bouwen van de aanbouw! YEAHH

Buitenkant aanbouw

Ondertussen storten wij ons op details zoals welke gevelstenen we gaan kiezen, de afmetingen van de kozijnen berekenen, of de ramen wel of geen stijlen moeten hebben etc etc.. Genoeg om over na te denken en uit te werken.

Welke stenen denk je dat we gaan we kiezen..?

Hieronder een paar referentiebeelden die laten zien wat de look van de aanbouw gaat worden. Gerookte stenen, zwarte kozijnen, glazen deuren, klassieke boeiboord.

Ontwerp binnen in 3D

Om beter keuzes te maken maak ik 3D’s van het ontwerp. Tot nu toe hebben we ze vooral gebruikt om de indeling te bepalen. Hieronder is te zien hoe de aanbouw er ongeveer uit komt te zien van binnen (niet helemaal qua look, wel qua indeling). Het vierkante eiland wordt het hart van de keuken, waardoor we tijdens het kokerellen zicht hebben op zowel de achteruin, de voortuin als de eettafel. Naast het grote bestaande raam komt een zitje en op de schuine wand ernaast een authentieke haard. Qua kleuren en styling komt het er dus iets anders uit te zien en ook de achterdeuren kloppen nog niet, maar alvast voor het idee is dit hoe de indeling gaat worden:

Wij zijn super enthousiast! Jij ook? Op de inspiratie foto’s hieronder zie je hoe mooi een vierkant eiland is. Toevallig kwamen Ike en ik door onze inspiratiefoto’s heel veel vierkante eilanden tegen die we eerder hadden opgeslagen. Gelukkig vinden we dat allebei mooi! Ik kan niet wachten om er mooie bloemen of lekkere hapjes op te zetten 🙂

Advertentie

Een gedachte over “Ontwerp aanbouw & 3D’s

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: