Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wachten tot de sleuteloverdracht..

Twee maanden wachten duurt lang! We kunnen niet wachten tot we de sleutel van ons (nog flink te renoveren) paleisje krijgen. Maar! Het is nu BIJNA zover en we hebben in de tussentijd niet stilgezeten natuurlijk. Naast sowieso wekelijks “even een blokje om” – via het huis – hebben we ons al een beetje voorbereid.

Inmeten onderhuis

Voorbereiding

De makelaar is zo vriendelijk geweest ons een keer open te maken zodat we ca. een uur hadden om het onderhuis en buitenom in te meten. Ike maakt een plattegrond, ik maak ondertussen foto’s van alle wanden, plafonds, vloeren en details. Vervolgens: Ike meet, ik schrijf de maten op de plattegrond. Et voila. Dit gaan we uitwerken zodat we bouwtekeningen hebben. Handig tijdens de hele bouw en voor het uitwerken van de aanbouw. Het huis was ondertussen leeggeruimd. Fijn om de ruimtes zonder meubels te zien!

Planning

We hebben een “grove” planning gemaakt zodat we inzicht hebben in wat (ongeveer) wanneer plaatsvind en hoelang we (ongeveer) voor elke fase nodig hebben. Dit kan niet heel precies, maar hierdoor weet je bv. wanneer de schetsen klaar moeten zijn omdat de vergunning ingedient moet worden. Ook weten we hiermee hoelang we hebben om te slopen, wanneer de opbouwfase begint, en belangrijk voor mij: weten wanneer te beginnen met interieurshoppen!

Ook hebben we alvast onze eerste bouwmaterialen besteld, want “even” naar de bouwmarkt gaat nu niet. Niet heel handig, maar het gaat. Hopen dat we tijdens het verbouwen niet al te vaak iets vergeten zijn..

Ophalen eerste bouw spulletjes

EN ja we hebben de plattegrond van het onderhuis uitgewerkt!

En dat kost tijd…

Advertentie

Een gedachte over “Wachten tot de sleuteloverdracht..

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: