Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Het huis

Wij hebben ons droomhuis gevonden! Al enige tijd zijn wij op zoek naar een huis. Niet voor even, maar voor ons leven. Dit wordt ons levensproject. Wij kunnen niet wachten met inspiratie zoeken, plannen, schetsen, tuinplan maken, en natuurlijk het klussen zelf. Wij gaan van deze jaren ’10 woning ons paleisje maken!

Rechterhuis

Wat we zochten in onze huizenjacht:
– Oud pand om zelf flink op te knappen
– Karakteristiek
– Ruime / groene tuin
– In de buurt van onze families.

Het huis ligt in de oude mijnwerkersbuurt Treebeek en valt onder beschermd dorpsgebied. In dit straatje woonden de opzichters en beambten. De huizen zijn heel karakteristiek en hebben veel details, zowel binnen als buiten. Door de knotsbomen, de markiezen en de leuke details aan de gevels ziet de straat er ongelofelijk knus uit.

Een stukje geschiedenis

De staatsmijn Emma was een steenkolenmijn die in de jaren 1911 tot 1973 gevestigd was in Treebeek. De opkomende mijnindustrie had huisvesting nodig voor haar medewerkers die van verre kwamen om in de nieuwe mijnen te werken. Het meest opvallend aan de wijk zijn de gevarieerde bebouwing en de ruime, groene opzet. De grootte van percelen kwam echter niet voort uit alleen financiële overwegingen, ook zouden de grote percelen het woongenot van de mijnwerkers vergroten en zouden ze op die manier meer arbeiders aan kunnen trekken en ze makkelijker aan zich kunnen binden. Daar kwam nog bij dat tevreden arbeiders ook harder zouden werken, en op die manier zou de vele ruimte bovengronds ook weer positieve gevolgen hebben voor de arbeid ondergronds. (Bron: Demijnen.nl)

Wij hebben het huis gekocht van een 102 jarig vrouwtje. Binnen is te zien dat het wat gedateerd is.. Dus je moet er even doorheen kijken, maar de oude elementen en de grote ruimtes maken het huis prachtig. Hoge plafonds, glas in lood ramen, en-suite deuren, een mooi trappenhuis… We love it.

Hieronder te zien de foto’s van de bezichtiging. Wij zien hierdoorheen ons droomhuis.. Zie jij het ook?

En nu zonder meubels: (Al een heel ander gezicht!)

Advertentie

8 gedachten over “Het huis

Voeg uw reactie toe

 1. Hoi Jullie Tweetjes. Via Fred hebben inzicht in de blog gekregen. Proficiat met dat prachtige huis. Het heeft, ook zonder jullie potentiële ingrepen, een mooie, gezellige en warme uitstraling. We weten ook zeker dat jullie er iets moois van maken.
  Groetjes en liefs Hay & Yvon

  Geliked door 1 persoon

 2. ha jullie via Marlies heb ik deze blog gekregen ik had nog helemaal niets gezien alleen maar veel gehoord dit is een leuke manier om de te zien en lezen hoe jullie je droomhuis aan het verwezenlijke zijn het ziet er al goed uit probeer ook vooral te genieten van deze tijd voor zo ver als dat lukt. veel succes verder gr van John en Anita

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel Anita en John! Leuk dat jullie zo ook een kijkje kunnen nemen in de verbouwing! Vooralsnog genieten we er nog van en vinden we het klussen zelfs echt leuk. Dat proberen we nog even zo te houden 😁 groetjes en tot de volgende x!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: